Petri Sarvamaa

Logo of Meppitesti in blue and yellow

Olet eniten kuin…

Petri Sarvamaa

Petri Sarvamaa

“EU:n vahvistaminen on paras tapa taata Suomen etu epävakaassa maailmassa.”

Petri on Euroopan parlamentin budjettivaliokunnan varapuheenjohtaja ja parlamentin pääneuvottelija lakiehdotuksessa, joka sitoisi jäsenmaiden saamat EU-tukirahat oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen. Hän ajaa myös eurooppalaisen yhteistyön lisäämistä varsinkin isoissa kysymyksissä kuten puolustuspolitiikassa, turvallisuudessa, maahanmuutossa ja ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.

Europuolue

Suomen puolue

Petrin mielestä..

“EU:n yhteinen ääni painaa monin kerroin enemmän kuin Suomen ääni. Myös yhden pienen jäsenvaltion puolesta.”

Petri Sarvamaa

Vastaus Meppitestiin

Kurkistus kulisseihin

Petri Sarvamaa istuu portailla

Petrin juuret ovat lähtöisin Venäjältä Pietarista, missä hänen isänsä on syntynyt. Isän ollessa nuori, koko perhe muutti Suomeen Pohjois-Karjalaan, jossa myös Petri on syntynyt. Koulunsa Petri kuitenkin on käynyt Helsingissä, jossa hän on opiskellut valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Petri on toiminut pitkään politiikan toimittajana, jonka kautta on saanutkin kartutettua kansainvälistä kokemusta jo ennen europarlamentaarikon uraa. Vapaa-ajalla Petrin mielipuuhaa urheilun merkeissä on jalkapallo, jonka hän nimeääkin kuningaslajiksi!

Mitä Petri on vastannut meppitestiin?

“Elämä täytyy elää, mieluummin joka päivä. Mä olen onnellinen, kun hommat luistavat.”

Petri Sarvamaa

Europarlamentaarikko 2012 – 

Mitä Petri on tehnyt Euroopan parlamentissa?

Petri on toiminut parlamentaarikkona jo vuodesta 2012 lähtien. Hän on parlamentissa puolustanut muun muassa Schengen-alueelle tulevien henkilöiden dokumenttien turvallisuusvaatimusten nostamista sekä työskennellyt tehokkaan, toimivan ja vaikuttavan EU-budjetin puolesta.

  • Budjettivaliokunta BUDG:n ensimmäinen varapuheenjohtaja
  • EPP-ryhmän puheenjohtaja talousarvion valvontavaliokunta CONT:ssa.
  • Parlamentin pääneuvottelija oikeusvaltioperiaatteen toteutumista ja unionin talousarvion suojaamista koskevassa lainsäädäntöesityksessä.

Jaa tuloksesi SoMessa!