Merja Kyllönen

Logo of Meppitesti in blue and yellow

Olet eniten kuin…

Merja Kyllönen

Merja Kyllönen

“Arki on reissuelämää Brysselissä, Strasbourgissa ja maailmalla, mutta koti on ja pysyy Suomussalmen Pesiökylällä”

Merja kuuluu Euroopan parlamentissa liikenne- ja matkailuvaliokunta TRAN:iin sekä toimii varajäsenenä ympäristö-, terveys- ja ruokaturvavaliokunta ENVI:ssä. Tämän lisäksi hän on Venäjä- ja Japani-valtuuskuntien jäsen. Merja toimii myös aktiivisesti kaikissa tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta edistävissä asioissa, kuten parlamentin sukupuolivähemmistöjä puolustavassa LGBTI -ryhmässä sekä eläinten hyvinvointia edistävissä ryhmissä.

Europuolue

Suomen puolue

Merjan mielestä EU:n tärkein tehtävä on…

Rauha on kivijalka, jonka pohjalta voimme torjua myös ilmastonmuutosta. Sota on yksi maailman suurimmista saastuttajista.

Merja Kyllönen

Vastaus Meppitestiin

Kurkistus kulisseihin

Merja Kyllönen Meppitesti

Kyllösen Merja eli tutuille Mertsi tai vielä tutummin Kyllikki on syntynyt Kainuun maakunnassa Suomussalmella, jossa hän asustelee miehensä ja koiriensa kanssa. Merja rentoutuu parhaiten metsää raivaamalla tai Selkosen vaaroilla koirien kanssa kulkiessa.  Meppitestiin vastaten ihmiset ovat Merjan elämän suola ja muut mausteet – yksin elämästä puuttuisi paljon asioita. Hän samaistuisi myös Leonardo da Vinciin, sillä sanomansa mukaan hänen päässään pyörii koko ajan uusia ideoita odottamassa toteutustaan.

Mitä Merja on vastannut meppitestiin?

Olen iloinen ja palvelualtis! – Aina kun tarvitaan vapaaehtoinen (oli kyse sitten liikenteenohjauksesta tai teatteriin unohtuneiden tekohampaiden kuljettamisesta), olen valmiina palvelukseen 😉)

Merja Kyllönen

Vastaus meppitestiin: perustelu sille, minkä takia eläimenä Merja olisi koira 

Mitä Merja on tehnyt Euroopan parlamentissa?

Merja on toiminut parlamentaarikkona jo vuodesta 2014 lähtien ja parlamentissa toimivien valiokuntien lisäksi kuuluu myös suhteista Japaniin ja Venäjälle vastaaviin valtuuskuntiin.

  • Varsinainen jäsen liikenne- ja matkailuvaliokunta TRANissa
  • Varajäsen ympäristö-, terveys- ja ruokaturvavaliokunnassa ENVI:ssä
  • Ryhmän jäsenenä Euroopan parlamentin suhteista Etelä-Afrikkaan vastaavassa ryhmässä sekä Arabian niemimaan valtioihin vastaavassa ryhmässä.

Jaa tuloksesi SoMessa!