Liisa Jaakonsaari

Logo of Meppitesti in blue and yellow

Olet eniten kuin…

Liisa Jaakonsaari

Liisa Jaakonsaari

“Demokratia ja solidaarisuus ovat kestäviä arvoja muutoksen maailmassa”

Liisa on toisen kauden edustaja Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmässä. Parlamentissa Liisa toimii sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan IMCO:n jäsenenä sekä ulkoasiainvaliokunnan AFET:n jäsenenä. Hän toimii myös kansainvälisten suhteiden eteen EU:n ja Venäjän parlamentaarisessa yhteistyövaliokunnassa sekä varajäsenenä suhteista yleisafrikkalaiseen parlamenttiin vastaavassa valtuuskunnassa.

Europuolue

Suomen puolue

Vahvat johtajat ovat kautta Euroopan historian aiheuttaneet ongelmia. Eurooppa toki tarvitsee yhteisiin arvoihin perustuvaa johtajuutta

Liisa Jaakonsaari

Vastaus Meppitestiin

Kurkistus kulisseihin

Liisa on kotoisin Oulusta ja hän mieltää Oulun lisäksi muiksi lempipaikoikseen Koillismaan ja Lapin. Vapaa-aikaansa Liisa viettää luonnossa oleillen ja hyviä kirjoja lukien. Myöskin kalastus ja laskettelu kuuluvat Liisan mielipuuhiin. Liisa on tehnyt politiikan kentällä jo pitkän uran, johon sisältyy muun muassa kaupunginvaltuuston jäsenenä oloa, ministeriyttä ja järjestön puheenjohtajuutta.

Mitä Liisa on vastannut meppitestiin?

Samaistun eniten Angela Merkeliin, sillä hän osoitti rohkeutta ja humanismia pakolaiskriisin aikana. Lisäksi joku ystävällinen kansalainen halusi ilkeillä minulle, että ”olet yhtä juntin näköinen kuin Merkel.” Tunsin heti suurta solidaarisuutta. 

Liisa Jaakonsaari

Europarlamentaarikko 2009 – 

Mitä Liisa on tehnyt Euroopan parlamentissa?

Liisa on toiminut parlamentaarikkona jo vuodesta 2009 lähtien ja parlamentissa toimivien valiokuntien lisäksi toimii myös Suomen sosialidemokraattisen puolueen Euroopan parlamentin valtuuskunnan puheenjohtajana.

  • Varsinainen jäsen sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta IMCO:ssa
  • Varajäsen Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunta AFET:ssä
  • Varapuheenjohtaja EU:n ja Venäjän parlamentaarisessa yhteistyövaliokunnassa.

Jaa tuloksesi SoMessa!