Henna Virkkunen

Logo of Meppitesti in blue and yellow

Olet eniten kuin…

Henna Virkkunen

Henna Virkkunen

”Olen kaurapuurolla kasvanut Euroopan uudistaja.”

Euroopan parlamentissa Henna puolustaa eurooppalaisia arvoja ja edistää suomalaisten menestystä. Hänet on valittu Euroopan parlamenttiin vuonna 2014, jossa hän tällä hetkellä toimii kolmessa eri valiokunnassa. Yksi monista asioista, joita hän valiokunnissa ajaa, on muun muassa se, kuinka kestävää metsätaloutta voidaan edistää Euroopassa, kuinka päästöjä voidaan leikata leikkaamatta talouskasvua ja kuinka synnyttää uutta korkeaan osaamiseen nojaavaa työtä ja innovaatioita Eurooppaan.

Europuolue

Suomen puolue

Hennan mielestä EU:n tärkein tehtävä on…

Edelleen EU:n tärkein tehtävä on mielestäni tuoda rauhaa, turvallisuutta ja vakautta. Se liittyy sekä ilmastonmuutokseen, talouteen että ihmisten tasa-arvoisiin mahdollisuuksiin.

Henna Virkkunen

Vastaus Meppitestiin

Kurkistus kulisseihin

Henna ja hevonen

Heppatyttö Joutsasta

Henna on syntynyt Keski-Suomessa Joutsassa, mutta koko lapsuutensa hän on viettänyt Etelä-Pohjanmaalla Alavudella, jossa hän vanhempansa toimivat yrittäjinä. Hennan ollessa teini-ikäinen, perhe palasi takaisin Keski-Suomeen ja asettuivat asumaan Jyväskylään, jossa Henna suoritti myös filosofian lisensiaatin opinnot. Hennan intohimona on ollut aina hevoset ja jo 16-vuotiaana hän aloitti työuransa työskentelemällä ratsastustalleilla.Nykyään hänen eläinperheeseensä kuuluukin ravuri Valpuri ja jackrussellinterrieri Lilli. Eläimien lisäksi perheeseen kuuluu puoliso ja yksi lapsi. Perheensä mieluisaksi vapaa-ajan puuhaksi Henna mainitsee lukemisen ja penkkiurheilun. Tämän lisäksi vastapainoa työlle antaa juokseminen.

Hennan vastaus meppitestiin

“Itse lopetin lihansyönnin käytännössä kokonaan jo 25 vuotta sitten (joskus syön riistaa tai luomulihaa), mutta eläinsuojelullisista syistä. Lihantuotannon ilmastovaikutuksista on alettu puhua nyt vasta myöhemmin”. 

Henna Virkkunen

Europarlamentaarikko 2014 – 

Henna Virkkunen meppitesti 2

Mitä Henna on tehnyt Euroopan parlamentissa?

Henna on toiminut parlamentaarikkona jo vuodesta 2014 lähtien ja valiokuntien sekä valtuuskuntien lisäksi toimii parlamentissa useissa puoluerajat ylittävissä verkostoissa. Hänen työlistansa kärjessä ovat muun muassa biotalous, digimarkkinat, eläinten hyvinvointi, Itämeren alueen kysymykset, lasten asema sekä pk-yritysten edistäminen.

  • Varsinainen jäsen teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunta ITREssä
  • Varajäsen liikenne- ja matkailuvaliokunta TRANissa. sekä autoalan päästömittauksia käsittelevässä tutkintavaliokunta EMISissä
  • Ryhmän jäsenenä Euroopan parlamentin suhteista Etelä-Afrikkaan vastaavassa ryhmässä sekä Arabian niemimaan valtioihin vastaavassa ryhmässä.

Jaa tuloksesi SoMessa!