Heidi Hautala

Logo of Meppitesti in blue and yellow

Olet eniten kuin…

Heidi Hautala

Heidi Hautala

“Maailmanparantamisen ammattilainen.”

Heidi tunnetaan sanojensa mukaan Euroopan parlamentissa tehokkaana, monipuolisena ja asiantuntevana vihreänä vaikuttajana. Erityisesti ihmisoikeudet, avoimuus, globaali oikeudenmukaisuus ja ympäristövastuullinen lainsäädäntö ovat hänen omimpia toiminta-alueitaan. Heidi valittiin myös Euroopan parlamentin varapuhemieheksi lokakuussa 2017.

Europuolue

Suomen puolue

Heidin mielestä kaikilla EU:ssa ei ole mahdollisuutta onneen, koska…

Euroopassa on paljon suoraa ja epäsuoraa syrjintää, johon EU jo velvoittaa puuttumaan. Syrjintään on puututtava nykyistä tiukemmin. Vähemmistöjen asema pitää puolustaa ja eriarvoisuutta torjua

Heidi Hautala

Vastaus Meppitestiin

Kurkistus kulisseihin

Heidi Hautala radiossa

Heidi on lähtöisin Oulusta ja hän on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Hän oli aikoinaan mukana perustamassa legendaarista Kasvis-ravintolaa, joka toimi Helsingissä yli 25 vuotta. Heidi on ollut lähes koko ikänsä ympäristönsuojeluasioista valveutunut ja hän on ollut mukana muun muassa perustamassa Uuden Ajan Aura -lehteä ja Suomi-lehteä, jotka olivat aikakautensa mielipide- ja kulttuurilehtiä, jotka tunnetaan myös osana vihreän liikkeen syntyhistoriaa.Testissä Heidi valitsisi mieliurheilulajikseen curlingin, sillä sanojensa mukaan hän on joukkuepelaaja, eikä jalkapallo vaan ole hänen lajinsa. Lisäksi testissä hän paljastaa, että kauan kauan aikaa sitten hän oli joulun alla jakamassa ostosruuhkassa lappusta, jossa kysyttiin: “onko joulukinkkusi syönyt nälkäisiä lapsia?”.

Mitä Heidi on vastannut meppitestiin?

“Tykkään kissan tavoin käpertyä sohvan nurkkaan, jossa haaveilen makupalasta. Pitää sitten aktivoitua oikealla hetkellä ja katsoa ihmistäni suoraan silmiin. Muikut ovat minunkin herkkuani. ”

Heidi Hautala

Europarlamentaarikko 1995 –

Mitä Heidi on tehnyt Euroopan parlamentissa?

Heidi on ollut jo useampaan otteeseen Euroopan parlamentin jäsen ja ensimmäistä kertaa hänet valittiin parlamenttiin vuonna 1995. Yksi Heidin parlamenttikausien eniten julkisuutta saaneista teemoista on ollut muun muassa parlamentaarikkojen nauttimien rahakorvausten tiukempi valvonta sekä kanteen nostaminen pimitetyistä asiakirjoista neuvostoa vastaan. Kyseisen kanteen hän loppupeleissä voitti EY-tuomioistuimessa vuonna 2001.

  • Kansainvälisen kaupan valiokunnan, kehitysvaliokunnan ja oikeudellisten asioiden valiokunnan jäsen
  • Budjettivaliokunnan varajäsen
  • Ainoa suomalainen “Vihreät ja Euroopan vapaa allianssi” -Euroopan parlamenttiryhmässä

Jaa tuloksesi SoMessa!