Anneli Jäätteenmäki

Logo of Meppitesti in blue and yellow

Olet eniten kuin…

Anneli

Jäätteenmäki

Anneli Jäätteenmäki

“Tuleville sukupolville on jätettävä turvallinen ja hyvinvoiva Eurooppa.”

Anneli kuuluu Euroopan parlamentin keskusta- ja liberaaliryhmään, ALDE:een, johon kuuluvat Suomesta keskustan ja ruotsalaisen kansanpuolueen edustajat. Parlamentissa Annelin tavoitteena on toimia avoimemman, yksinkertaisemman ja vähemmän byrokraattisen Euroopan puolesta. Annelin mielestä EU:n on puututtava entistä paremmin myös veropakoiluun ja budjettikurin noudattamiseen. Kuluva kausi Euroopan parlamentissa jää Annelin viimeiseksi kaudeksi, sillä hän on ilmoittanut, ettei enää asetu ehdolle parlamenttivaaleissa.

Europuolue

Suomen puolue

Annelin mielestä kaikilla EU:ssa ei ole mahdollisuutta onneen, koska…

“Eriarvoisuus on edelleen suurta Euroopassa. EU:n sanat vauraudesta koskettavat vain osaa. Tasa-arvon parantaminen on suuri haaste, johon ei ole tarpeeksi tartuttu.“

Anneli Jäätteenmäki

Vastaus Meppitestiin

Kurkistus kulisseihin

Anneli on seurannut isänsä jalanjälkiä politiikan maailmaan. Hänen isänsä toimi pitkään Lapuan kunnanvaltuustossa sekä -hallituksessa, ja jo nuorena tyttönä Anneli pääsi isänsä mukaan erilaisiin kokouksiin. Ennen niin sanottua poliitikon uraa Anneli ehti myös kouluttautua oikeustieteiden kandidaatiksi ja toimi varatuomarina ollessaan vain 25-vuotias. Tavoitteellisuudesta kielii myös se, että Anneli nauttii työnteosta ja onnistumisen hetkistä. Hän on tehnyt myös Suomen politiikassa historiaa, sillä hän oli Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen naispääministeri vuonna 2003. Vapaa-ajan mielipuuhikseen hän mainitsee hiihtämisen ja sauvakävelyn sekä uinnin ja juoksemisen.

Mitä Anneli on vastannut meppitestiin?

Eläimenä olisin undulaatti, eli vapaa kuin taivaan lintu

Anneli Jäätteenmäki

Europarlamentaarikko vuodesta 2004 lähtien 

Mitä Anneli on tehnyt Euroopan parlamentissa?

Anneli on toiminut parlamentaarikkona jo vuodesta 2004 lähtien ja hänen painopisteenään ympäristövaliokunnassa ovat biotalous, bioenergia, ruokaturvallisuus, elintarvikeketjun läpinäkyvyys ja pakkausmerkinnät, kiertotalous sekä kansanterveysasiat.

  • Varsinainen jäsen ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunta ENVI:ssä
  • Varajäsen budjettivaliokunta BUDG:issa.
  • Suhteista Valko-Venäjään ja Intiaan vastaavan valtuuskunnan jäsen.

Jaa tuloksesi SoMessa!